Glutenvrij bananen brood 🍌 (/vegan optie)
Je hebt nodig:
– 75gr havermeel
– 175gr amandelmeel
– 3 rijpe bananen
– Handvol kleine dadels of 4-5 medjoul dadels
– 2 eieren
– 2 el gesmolten kokosolie
– 1 tl baking soda
– Snuf zout
Optie vegan; vervang de 2 eieren door 35ml plantaardige melk
Zo maak je het:
– Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in met kokosolie of bekleed het bakblik met bakpapier.
– Doe alle droge ingrediënten in een mengkom. Mix de bananen, de zachte kokosolie en de ontpitte (Medjoul) dadels met een staafmixer of keukenmachine tot moes en voeg deze bij de droge ingrediënten. Spatel alles door elkaar.
– Verdeel het beslag in de cakevorm. Optie: duw hier extra een gepelde banaan in. (Heb ik niet gedaan)
– Bak jouw overheerlijke bananenbrood zo’n 45 minuten in het midden van de oven totdat deze er goudbruin uitkomt.
– Laat het glutenvrije bananenbrood afkoelen in het bakblik en enjoy 🤩